Placile acrilice PLEXIGLAS® sunt tot mai des folosite in proiecte de renovari si amenajari interioare. Avand o rezistenta net superioara si o greutate cu mult redusa fata de sticla, acest material se distinge si prin varietatea de culori dar si prin gamele specializate in functie de aplicatii.
Transparente, iluminate si inedite: trepte realizate cu PLEXIGLAS® LED.

Prima impresie este decisiva, chiar si atunci cand intri pentru prima data intr-o locuinta. In exemplul de mai jos design-ul este mai degraba futuristic dar inedit: de la o fatada in tonuri de portocaliu aprins, pana la holul principal ce se dinstinge prin pavimentul din lemn inchis la culoare, pereti vopsiti in portocaliu si alb si tablouri colorate. Diferite efecte luminoase se disting in intreaga locuinta, lumina provenind de la scarile transparente iluminate.

Desi interiorul poate fi luat drept acela al unui club modern sau al unei galerii de arta, aceasta cladire este locuinta unei familii cu doi copii si o pisica si este folosita ca orice alta locuinta. Cladirea este situata pe dealurile de la nordul orasului turcesc Ankara si apartine unei familii de antreprenori germani care s-au stabilit aici. Naveen Mehling, un designer din Berlin, a proiectat, a realizat si a instalat sistemul de iluminat din aceasta locuinta, inclusiv treptele care s-au dovedit a fi cu totul aparte.

Atunci cand patrunzi in locuinta, primul lucru pe care il remarci sunt scarile. Treptele sunt realizate din placi PLEXIGLAS® LED ce permit difuzia uniforma a luminii pe toata suprafata placii. Tehnologia LED folosita la iluminat permite redarea a milioane de culori si combinatii de culori, portocaliul ales fiind doar una dintre optiunile pe care beneficiarii le au la dispozitie.

Designer-ul a optat pentru tehnologia LED pentru iluminatul scarilor. Iluminatul odata rezolvat, a trebuit gasita o solutie pentru materialul din care sa fie realizate treptele. Pentru ca proprietarul si-a dorit scari transparente iluminate, designer-ul nu a considerat sticla o solutie viabila pentru iluminarea uniforma a treptelor care masoara 1350 x 300 mm. S-a decis in final asupra placilor PLEXIGLAS® LED pentru ca “este singurul material care asigura difuzia uniforma a luminii” a spus designer-ul. Acest material a fost creat special pentru obiecte si proiecte ce necesita iluminatul LED in cant. “In alte proiecte similare am incercat sa folosim sticla insa lumina nu era orientata catre suprafata iar susrsele de lumina erau perfect vizibile prin material”, explica Mehling. Difuzia uniforma a luminii caracteristica placilor PLEXIGLAS® LED a constituit un avantaj major care a dus la placare tuturor treptelor cu acest material.