Iluminatul este extrem de versatil, iar cand vine vorba de crearea unui ambient placut sau iluminarea spatiului de lucru creativitatea isi depaseste limitele. Un astfel de exemplu il constituie sistemul de iluminat suspendat marca OCARI® realizat din placi PLEXIGLAS® iluminate in cant. Noul sistem inovativ poarta numele de “Liviano”, creatia apartinand designer-ilor de la Boos & Schulz Designagentur (BSD).

Pornind de la ideea eliminarii carcasei folosite in mod uzual la corpurile de iluminat, designerii de la BSD au conceput un sistem de iluminat cu LED al carui element central – atat ambiental cat si functional – este chiar lumina. Lampa transparenta suspendata, marca OCARI®, se integreaza discret in spatiu si da impresia unui obiect luminos ce pluteste. Acest efect este dat de liniile inedite ale placii PLEXIGLAS® GS frezate sub forma unei placi de surf. Placa este astfel iluminata in cant, creand un efect inedit datorita liniilor dispuse paralel pe toata suprafata placii. Pentru obtinerea acestui grad de transmisie a luminii cat si a acestor efecte a fost necesar un material care sa permita frezarea cu precizie: placa acrilica turnata marca PLEXIGLAS® GS.

Alaturi de efectul vizual inedit, Liviano are si rol functional datorita unei surse LED secundare. Ambele surse de lumina – atat sursa primara ce difuzeaza lumina in toata suprafata placii cat si cea secundara – permit folosirea individuala sau concomitenta.

Proiectul a fost nominalizat la German Design Award editia 2015.

Photo credit: © Boos & Schulz Designagentur

———————————————————————-

Gama PLEXIGLAS® GS

Gama de placi acrilice turnate marca PLEXIGLAS® cu o rezistenta ridicata la factorii de mediu si durata de viata indelungata. Aceasta gama este disponibila sub forma de placi si blocuri (grosimi cuprinse intre 2mm si 160 mm si dimensiuni standard de pana la 3050x2030mm), tuburi si bare rotunde si patrate. Materialul este disponibil in peste 50 de culori standard, este rezistent la acizi diluati si substante alcaline, este usor de prelucrat si termoformat. Detalii suplimentare AICI >>