Geplast ofera o gama variata de materiale plastice standard marca Röchling, plastice ce pot fi prelucrate la temperaturi ridicate si ce sunt reglementate pentru contactul direct cu produsele alimentare.

Materialele plastice furnizate de Geplast sunt fabricate de grupul german Röchling care atesta productia materialelor in conformitate cu noile reglementari europene: Regulamentele (UE) nr. 10/2011 si modificarile ulterioare asa cum sunt prevazute in Regulamentul (UE) nr. 1282/2011, (EC) 1935/2004 privind materialele si obiectele din plastic destinate sa vina in contact cu produsele alimentare si Regulamentul (CE) nr. 2023/2006 privind buna practica de fabricatie a materialelor si a obiectelor destinate sa vina in contact cu produsele alimentare.

Siguranta sporita

Röchling se asigura ca matrialele destinate contactului cu produsele alimentare sunt fabricate in conformitate cu regulamentul 1935/2004/EC. Prin urmare, acestea nu au un impact negativ asupra:

  • sanatatii consumatorilor
  • compozitiei, gustului, aromei sau aspectului produsului alimentar

 

Conditii stricte de testare

Verificarea materialelor se realizeaza de catre producatorul german prin efectuarea cu strictete a testelor de migrare in conformitate cu normele 10/2011/EU. Se atesta astfel ca materialele sunt aprobate pentru contactul cu produsele alimentare asa cum este mentionat in certificatele de conformitate emise de catre Röchling si furnizate la livrarea materialelor.

Buna practica de fabricatie

Toate materialele marca Röchling sunt fabricate in conformitate cu “Normele de Buna Practica” de fabricatie (BPF = GMP Good Manufacturing Practice) pentru materiale si articole ce vin in contact cu produsele alimentare, conform regulamentului (UE) nr. 2023/2006/UE.

Plastice aprobate pentru contactul cu produsele alimentare – LISTA PRODUSE >>

PEEK*: Sustapeek FG natural, Sustapeek GLD 140 FG natural, Sustapeek GLD 140 FG albastru
PVDF: SustaPVDF FG natural
PA: Sustamid 6 FG natural
PET*: Sustadur PET FG natural
POM-C: Sustarin C FG natural, Sustarin C FG black
PE-UHMW*: Polystone M natural, verde, albastru, negru, AST negru
LubX*: LubXS
PP: Polystone P homopolymer natural si gri, Polystone P copolymer natural si gri
PE 300 FOOD CONTACT: Polystone G natural, Polystone G albastru, Polystone G negru
PE 100*: Polystone G negru B 100
PE-HMW*: Polystone D natural, Polystoone D marble white, Polystone D red-brown
PVC*: Trovidur EC alb, Trovidur EC gri deschis, Trovidur EC gri inchis
*Produse disponibile la cerere. Informatii suplimentare la Reprezentantii Geplast.