Policarbonat compact transparent de 4mm si 6mm, marca Marlon FSX Longlife, a fost folosit pentru zona vitrata curba a noii extensii a hotelului Four Seasons din Arieşeni-Vârtop. Amplasat in inima muntilor Apuseni, intr-una din putinele zone din nord-vestul tarii amenajate pentru ski, hotelul este construit pe o stanca, aspect ce a determinat alegerea unui material cu greutate redusa pentru zona vitrata, conferind astfel siguranta constructiei. Policarbonatul Marlon FSX Longlife s-a dovedit a fi materialul ideal in acest caz, datorita avantajelor majore aduse proiectului, dintre catre: rezistenta la impact, protectie UV, transmisie excelenta a luminii, posibilitatea de curbare la rece si rezistentei sporite.


Design-ul noii extensii a hotelului a fost insiprat de faimoasa cladire din Sydney “Opera House”. Pentru a preveni acumularea zapezii, a fost necesara proiectarea unei invelitori curbate, avand in vedere caderile masive de zapada din zona ce pe durata iernii pot favoriza si straturi de zapada de pana la 2m. Pentru ca hotelul este situat intr-o zona montana, la o altitudine de 1200m, temperaturile pot ajunge in timpul iernii si pana la -20°C. Pentru a asigura izolarea propice pe durata sezonului de ski, a fost necesara instalarea unui sistem vitrat dublu. S-a folosit policarbonat compact Marlon FSX Longlife de 4mm si de 6mm pentru a crea 16 triunghiuri care sa dea aspectul unic al fatadei.

Transparenta conferita de panourile Marlon FSX Longlife a jucat si ea un rol important in alegerea materialului, extensia hotelului avand si rol panoramic avand in vedere peisajele inedite. Orientata pe sud, aceasta fatada vitrata confera spatiului lumina naturala pe toata durata zilei. Stratul protector dublu-extrudat al panourilor, aigura totodata extra-protectie constructiei, impiedicand 98% din radiatiile UV sa patrunda prin zona vitrata.

 

Panourile din policarbonat compact Marlon FSX Longlife sunt disponibile la grosimi cuprinse intre 0,75 si 15mm pentru placile transparente, fiind disponibile si o gama de placi colorate.

Mai multe detalii privind policarbonatul compact gasiti AICI >>