Europlex® SDX (Static Dissipative Xenios Technology) este gama de policarbonat compact antistatic (ESD) si disipativ produsa de Evonik Industries, producatorul german al binecunoscutelor placi acrilice PLEXIGLAS®. Gama este compusa din placi compacte de policarbonat transparent cu ambele fete tratate pentru prevenirea descarcarilor electrostatice (ESD – electrostatic discharges).

Nanoparticule functionale sunt distribuite omogen pe ambele fete ale placilor de policarbonat obtinandu-se astfel o marime a rezistivitatii de suprafata de 105 – 107 Ω/mp. Aceste valori incadreaza materialele gama Europlex® SDX in categoria materialelor static disipative. Tehnologia XENIOS Surface folosita de producatorul german asigura capacitatea de disipare a sarcinii electrice a placilor din policarbonat.

 visual_small_high_europlex-visual-korrigiert

EUROPLEX® SDX pentru aplicatii plane

Placile au o suprafata reticulara rezistenta la factori chimici si abraziune. In procesele de productie si asamblare care impun siguranta si fiabilitate oprationala precum si calitate superioara a materialului, policarbonatul antistatic EUROPLEX® SDX asigura o protectie eficienta pe termen lung la descarcarile electrice.

Proprietatile gamei EUROPLEX® SDX

 • Disipare permanenta a sarcinii electrice

  Rezistivitatea la suprafata a placilor este de 105 – 107 Ω/mp. Controlul antistatic este permanent si nu este influentat de umiditate ce ar putea crea o conditie de mediu favorabila descarcarii. Ionizarea temporara nu este necesara.

europlex-sdx_2

 

 • Protectie antistatica eficienta, in conformitate cu standardele industriale
  Conectate la o sursa terestra, placile ESD disipa controlat sarcinile electrice. Placile EUROPLEX® ESD sunt produse in conformitate cu standardul DIN EN 61340-5-1 privind Protectia dispozitivelor electronice impotriva fenomenelor electrostatice (protectie ESD).
  In domeniul protectiei importiva exploziilor placile EUROPLEX ESD sunt conforme cu Directiva “ATEX” 94/9/EC, II 2 GD.
 • Proprietati optice superioarenorm_land_europlex-sdx

  Transmisia excelenta a luminii permite o imagine clara asupra produselor si proceselor.
 • Rezistenta la impact
  Placile EUROPLEX® ESD au o rezistenta la impact de cca. 250 de ori mai mare decat a sticlei.
  Placile din policarbonat sunt incasabile, lucru care le face ideale pentru folosirea ca protectii vitrate pentru diferite masini si utilaje.

Formate standard EUROPLEX® SDX 88100 Transparent:

 • grosime placi: 2, 3, 4, 5, 6, 8 mm
 • dimensiune placi: 1980 x 3000 mm
  *Alte formate disponibile la cerere.

 

VEZI FISA TEHNICA A PRODUSULUI: EUROPLEX® SDX Brochure