Tehnologia laser este una dintre cele mai rapide metode de debitare, gravare si fotogravare a unei game variate de materiale. In comparatie cu alte tehnologii de prelucrare traditionale, prelucrarea cu laser permite obtinerea unor detalii de finete si posibilitatea de prelucrare a unor obiecte de dimensiuni mici.

Prelucrarea laser este folosita astazi in diverse domenii, permitand realizarea – intr-un timp scurt – de piese si obiecte cu design personalizat. De la obiecte destinate industriilor creative (arhitectura, design, moda, arta si publicitate, scenografie etc.) sau pise din materiale flexibile sau fragile care nu ar putea fi obtinute prin metodele traditionale.

Privind prelucrarea laser a placilor acrilice, va prezentam mai jos cateva exemple de aplicatii realizate prin prelucrare laser cu placi PLEXIGLAS®. Aceste materiale au o calitate superioara si proprietati excelente de transmisie si difuzie a luminii si sunt excelente in proiecte iluminate LED prelucrate laser pentru obtinerea diferitelor efecte dorite.

Usor de prelucrat

Laserul permite trasarea unor linii fine, microscopice, cu grosimi mici si adancimi de ordinul micronilor, dar acest lucru impune folosirea unui material care poate fi prelucrat cu precizie. “Este unul din motivele pentru care am ales PLEXIGLAS”, a declarat Felix Szak, Project Manager Light la axis GmbH – una dintre companiile care se ocupa de prelucrarea materialeor plastice. “Mai mult, gravura laser este iluminata uniform datorita proprietatilor excelente de transmisie a luminii a produselor PLEXIGLAS”.

 


PANOURI PUBLICITARE
Un panou publicitar mai putin obisnuit atrage atentia trecatorilor dintr-o galerie comerciala. Panoul iluminat a fost realizat din placi PLEXIGLAS® transparente, gravate laser si iluminate LED in cant.

OBIECTE DE MOBILIER
Aceasta masa de bar a fost realizata pentru un restaurant ca element central de design dar si pentru o functionalitate sporita. Conceptul initial presupunea iluminatul indirect al blatului; multumita tehnologiilor moderne s-a ajuns la rezultatul actual prin termoformarea, gravarea si iluminarea panourilor PLEXIGLAS®. Datorita rezistentei ridicate materialul poate fi folosit si pentru utilitatea finala a aplicatiei, aceea de blat de masa.

MOBILIER EXTERIOR
Liniile din design-ul acestor obiecte s-au obtinut tot prin gravarea laser a placilor Plexiglas® care au fost ulterior termoformate pentru obtinerea obiectelor finale de mobilier exterior. Prin iluminarea LED s-au obtinut diversele efecte coloristice lumina fiind distribuita uniform in toata suprafata materialelor datorita proprietatilor excelente de transmisie a luminii a placilor Plexiglas®, chiar si in cazul acestor forme curbate.

ELEMENTE DECORATIVE
Placile PLEXIGLAS au fost folosite si in combinatie cu alte materiale- lemnul in cazul de fata-, pentru obtinerea unor obiecte decorative inedite.


 

GAME PLEXIGLAS®

PLEXIGLAS® XT si GS – PMMA extrudat sau turnat, disponibil sub forma de placi, bare, tuburi, tratate UV si cu rezistenta sporita. Produsele au fete mate sau lucioase si sunt disponibile atat in variante transparente cat si opace sau colorate.

PLEXIGLAS® LED – gama de placi acrilice special conceputa pentru aplicatiile ce impun iluminatul LED. Produse cu proprietati excelente de transmisie uniforma a luminii, atat in cazul iluminatului in cant cat si a iluminatului din spate.

PLEXIGLAS® Optical – gama de placi PMMA dedicata afisajelor media de calitate superioara. Aceasta gama include si placile Optical HC, placi acrilice extrudate cu o fata tratata ce asigura o rezistenta sporita la abraziune si factorii chimici, materialul avand proprietati optice excelente. Placile sunt tratate pe o fata si sunt recomandate in special pentru aplicatiile ce supun materialul la curatari frecvente. Gama PLEXIGLAS® Optical HC este o solutie potrivita si in spatii cu trafic intens sau in proiecte ce necesita un aspect impecabil, fata tratata a placilor pastrand intact aspectul materialului datorita rezistentei la abraziune.

PLEXIGLAS® Satinice – material cu fata satinata rezistenta, placuta la atingere si cu o estetica inedita. Placi si tuburi sunt disponibile cu una sau ambele fete satinate, sau cu particule de difuzie a luminii distribuite uniform in toata suprafata materialului. Produsele sunt disponibile intr-o gama variata de culori.

PLEXIGLAS® Textures – placi cu fete texturate, disponibile intr-o varietate de culori sau combinatie de culori, cu finisaje diverse pentru obtinerea unor efecte coloristice si luminoase speciale.