Placi rigide din poliester termoplastic (APET) si copolister (PET-G), rezistente la socuri mecanice si factori chimici, aprobate pentru contactul cu produsele alimentare, disponibile in variantele: transparente, albe sau antireflexive, optional cu protectie UV pe ambele fete (PETG UV).

Placile APET si PETG sunt produse pe baza de poliester termoplastic, mai exact produse pe baza de PET. Polietilena tereftalata – PET-, a fost inventata in 1940 pentru fabricarea fibrelor ca mai apoi sa fie folosita in productia de sticle PET. Astazi, este folosita ca un semifabricat sub forma de placa transparenta.

Gama variata de utilizari a acestui material sta drept recomandare pentru proprietatile superioare ale PET-ului: transparenta excelenta, rezistenta mare la impact si rezistenta mare la agentii chimici ca urmare a cristalizarii moleculare.

Sunt disponibile 2 game de semifabricate pe baza de PET:

 

Placi APET – Veralite® 100

Materiale cu rigiditate sporita si rezistenta chimica buna, aprobate pentru contactul cu produsele alimentare. Placile APET gama Veralite® 100 pot cristaliza, avand astfel o rezistenta mai mare la temperaturi ridicate. Mai mult, materialul poate fi termoformat cu usurinta, fara sa necesite uscare prealabila, este usor de prelucrat si intretinut.

Se foloseste cu preponderenta si in aplicatii ce impun indoirea la rece sau ca suport pentru imprimare.

Pentru aplicatiile exterioare, este disponibila varianta de placi APET cu suprafata antireflexiva (Veralite 100 AR).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Placi PET-G – Veralite® 200

Gama de placi PETG (PolyEthylen Terephtalate Glycol modified), o versiune modificata a placilor APET ce nu permite cristalizarea (albirea) in timpul indorii si ramane transparenta in timpul incalzirii. Aceste semifabricate PETG se termoformeaza mai usor decat A-PET si permit redarea unor detalii mai complexe.

 

 

 

 

 

 

Datorita usurintei de prelucrare si a proprietatilor fizice si chimice deosebite, aceste materiale pot fi folosite intr-o gama variata de aplicatii, dintre care:

  • Productia publicitara: display-uri, protectii afise/rame click, vitrine si standuri, mobilier stradal etc.
  • Industria medicala / farmaceutica: aparatura medicala, ambalaje pentru medicamente, proteze, recipiente sanitare si alimentare
  • Industria alimentara: suporturi, recipiente pentru alimente
  • Industrie: geamuri protectie masini si utilaje, automate pentru bauturi/alimente