Panourile publicitare au rolul de a atrage atentia si de a prezenta un brand sau un produs intr-o maniera estetica. Pentru semne publicitare de impact, va recomandam o versiune speciala de placi PLEXIGLAS® ce isi schimba culoarea atunci cand sunt iluminate din spate, proprietatile materialului permitand distribuirea uniforma a luminii.

Reclamele publicitare sunt adesea iluminate pentru a asigura o vizibilitate crescuta, in special pe timpul noptii. Acest aspect a dus in timp la dezvoltarea solutiilor de iluminat cu LED, ce presupun si un consum redus de energie, in detrimentul altor sisteme de iluminat. Sistemele LED, nu sunt doar economice, din punctul de vedere al consumului de energie, dar au devenit si mai puternice in ultimii ani. Provocarea in aceasta situatie: daca LED-urile lumineaza puternic, panourile iluminate – inclusiv cele publicitare – trebuie sa permita difuzia uniforma a luminii pentru a preveni aparitia unor diferente de intensitate luminoasa, respectiv a asa-numitelor “hot spots”.

Versiuni optimizate

“Pe masura ce tehnologiile de iluminat se dezvolta continuu, dezvoltam in acelasi ritm diferitele versiuni ale materialelor marca Plexiglas®,” explica Matthias Schäfer, Market Segment Manager al Visual Communication, Acrylic Products. Este valabil si pentru varianta PLEXIGLAS® LED ce incorporeaza o versiunea de placi destinata iluminatului din spate si care isi schimba culoarea), versiune de material cunoscuta anterior drept PLEXIGLAS® Dual Color. “Special in privinta acestui material este culoarea inchisa (negru sau gri inchis) pe timpul zilei, cand nu este iluminat,” spune Schäfer. “Dar daca aprinzi lumina pe timpul noptii, semnul publicitar straluceste in lumina culorii LED-ului ales.”. Culoarea se schimba de la negru la rosu, sau de la negru la alb de exemplu.

De la negru pe alb…

Mai ales in situatiile in care culorile brand-ului constau in negru (sau gri) si alb, o schimbare de culoare este o alternativa inedita la o varianta de reclama luminoasa ce isi pastreaza culorile pe tot parcursul zilei.

 

…la alb pe negru

Iluminatul este folosit la aceasta reclama pentru a permite schimbarea culorii logo-ului pe timpul noptii, oferind un efect special si atragator in acelasi timp.

Versiunea optimizata a materialului translucent, este acum potrivita si pentru urmatoarea generatie de LED-uri de intensitate luminoasa mai mare. “Cand dezvoltam grupul de produse gama PLEXIGLAS® LED, LED-urile nu aveau intensitatea luminoasa de acum,” spune Schäfer. Aceasta inseamna, ca pentru avea un impact vizual placut, diferentele dintre performantele LED-urilor si ale placilor folosite la iluminat, au trebuit reduse de-a lungul anilor, pentru a permite obtinerea iluminarii uniforme si pentru a evita , in consecinta, aparitia diferentelor de intensitate luminoasa pe suprafata unei reclame luminoase. Cu aceasta versiune noua a placilor Plexiglas LED, reclamele luminoase pot fi acum mai subtiri si mai intense, asigurand iluminatul uniform.

Difuzia luminii imbunatatita

Pentru a asigura o difuzie luminoasa tot mai buna, experitii PLEXIGLAS® responsabili cu iluminatul, nu s-au limitat la ajustarea particulelor iluminatoare din compozitia placilor, ci au regandit intreg procesul de fabricare a materialelor. Versiunile imbunatatite ale placilor de 3mm grosime sunt acum obtinute prin extrudare si nu prin turnare. “Asta presupune ca placile au toleranta redusa la grosime, iar reclama va fi uniform luminata,” explica Schäfer. Cu toate acestea, materialul se poate folosi cu succes si la alte aplicatii decat reclamele luminoase. Folosite la elemente de semnalistica, se pierd in decor in timpul zilei, iar pe durata noptii lumineaza stralucitor  – pe durate mari de timp, intrucat PLEXIGLAS® LED (in versiunea destinata iluminatului din spate si a carei culoare se schimba) este extrem de rezistent la factorii externi. Aceasta versiune speciala a placilor PLEXIGLAS® poate fi folosita si la mobilierul comercial, standuri expozitionale sau chiar design-ul de mobilier, permitand redarea unor efecte impresionante.

Placi PLEXIGLAS LED Black & White disponibile in stoc

Pentru a veni in intampinarea celor mai exigente cerinte din domeniul productiei publicitare si nu numai, va stam la dispozitie cu placi PLEXIGLAS LED Black&White, la grosimea de 3 mm, 3050 x 2030 mm. Acestea sunt de culoare neagra, atunci cand nu sunt iluminate, si isi schimba culoarea in alb atunci cand sunt iluminate alb din spate. Sunt placi acrilice, translucente (18% procent de transmisie a luminii), ce permit difuzia uniforma a luminii in toata suprafata materialului. Inedite pentru productia de casete si reclame luminoase de impact, la decorarea standurilor expozitionale si la pereti arhitecturali cu efecte luminoase speciale.

Gama completa PLEXIGLAS LED: placi specializate pentru diferite tipuri de iluminat

Familia de placi acrilice  PLEXIGLAS® LED contine o gama variata de placi destinate atat iluminatului LED din spate, din lateral, cat si in cant. Fabricate special pentru aplicatia de destinatie, in functie de tipul de iluminat dorit, materialele ofera un grad maxim de transmisie a luminii, deosebindu-se printr-o difuzie a luminii superioara.

Formate Plexiglas LED disponibile in stoc >>