Pentru acoperiri transparente care sa ofere un nivel optim de luminozitate, dar si protectie solara, va recomandam panourile din policarbonat structurat Marlon ST Longlife. Material de calitate superioara, cu proprietati optice, termice si mecanice deosebite, policarbonatul Marlon ST este coextrudat cu film de protectie UV si este disponibil si in game specializate care sa faca fata celor mai exigente cerinte. Materialul este folosit intr-o varietate de aplicatii specifice domeniului constructiilor si arhitecturii, dintre care, cele mai frecvente: invelitori terase si acoperisuri, luminatoare industriale si rezidentiale, pereti sere etc.

Va prezentam mai jos cateva exemple de utilizare a acestor materiale, alaturi de proprietatile tehnice si criteriile de selectie, in functie de specificul fiecarei aplicatii in parte.


Sere de flori: policarbonat structurat transparent, de 4 si 6mm grosime

Incepem cu proiecte mici si ambitioase, precum cele 2 sere de flori redate mai jos. Pentru primul dintre ele, au fost alese placi transparente din policarbonat structurat Marlon ST Longlife multiwall, cu grosime de 4mm si pereti dubli. Acelasi material a fost fost ales si in cazul celei de-a doua constructii, dar cu grosimea de 6mm de aceasta data. In ambele situatii, s-a dorit un material care sa permita un nivel optim de izolare termica si de luminozitate la interior. Placile Marlon ST Longlife sunt fabricate din policarbonat rezistent la socuri mecanice si coextrudat cu film de protectie UV si se disting si prin caracteristici optice deosebite.

In ambele exemple, s-au folosit structuri simple, plane, realizate din profile metalice.

Policarbonat structurat transparent, 4mm grosime, 2W, Marlon ST Longlife

Policarbonat structurat transparent, 6mm grosime, 2W, Marlon ST Longlife


Acoperisuri piscine: aplicatii curbe si plane 

Pentru a reda forma curba a invelitorii piscinei, s-a ales policarbonat transparent de 16 mm grosime, 3W, Marlon ST Longlife. Forma inedita a acoperisului a impus folosirea unui material de calitate superioara care sa suporte indoirea la rece si care sa poata oferi si protectie la factorii externi si la razele UV. Gama de policarbonat structurat Marlon ST Longlife permite indoirea la rece la placilor cu grosimi cuprinse intre 4 si 16 mm, pastrand proprietatile avansate si dupa prelucrare si montaj.

Policarbonat structurat transparent, 16mm grosime, 3W, Marlon ST Longlife

Pentru un nivel mai mare de umbrire, puteti apela si la placi opale care asigura un nivel optim de patrundere a luminii naturale, dar si de protectie la factorii de mediu. Un astfel de exemplu este acoperirea unei piscine cu placi structurate din policarbonat cu grosime de 25mm, 5 pereti si culoarea alba, marca Marlon ST Longlife.

Policarbonat structurat opal, 25mm grosime, 5W, Marlon ST Longlife

Datorita rezistentei sporite, policarbonatul Marlon ST este preferat cu preponderenta acoperirilor pe suprafete mari. Un astfel de exemplu, il constituie un resort situat pe malul Marii Negre, resort al carui acoperis multicolor asigura nivelul dorit de lumina si asigura aspectul inedit al constructiei.

Pentru constructia fatadelor si a acoprisului, s-au folosit 4 tipuri de placi structurate din policarbonat Marlon ST Longlife: transparent, bronze, albastru si verde. Policarbonatul de 6mm grosime, cu pereti dubli, a fost taiat in sectiuni mai mici de placa si asezat intr-un tipar care sa redea in final aspectul unic al fatadei, dar si atmosfera placuta din interior.

Materialul are greutate redusa si este usor de prelucrat si instalat, fiind preferat si in constructii de amploare.

Policarbonat structurat, 6mm grosime, 2W, Marlon ST Longlife