Placile acrilice, plexiglas sau PMMA asa cum sunt cunoscute in domeniile de referinta, sunt deja solutii consacrate ce inlocuiesc cu succes sticla, avand o greutate mai mica decat aceasta dar si o transparenta mai sporita.

Astazi, placile acrilice extrudate si turnate sunt folosite in domenii variate de activitate, precum industria publicitara, constructii, industria aeronautica si auto, in productia componentelor IT si audio-video dar si in arhitectura.

Exemplificam print studiul de caz de mai jos utilizarea placilor acrilice marca Plexiglas – EVONIK comercializate de GEPLAST prin cateva proiecte de referinta pentru industria publicitara.

Datorita usurintei de prelucrare – placile PMMA se pot prelucra cu utilaje folosite in prelucrarea lemnului – , acest tip de produs permite operatiuni precum debitare, lipire, finisare, gaurire, indoire, printare sau vopsire. Se folosesc cu succes in publicitate la productia reclamelor luminoase si a literelor tridimensionale luminoase, la displayuri si standuri expozitionale, la variate elemente de semnalistica publicitara, luminatoare si cupole transparente dar si obiecte de mobilier de diferite forme si dimensiuni.